Tagliatelle con spinaci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
4 ks cibule
150 g gorgonzola
2 lžíce bílé víno
muškátový oříšek
125 ml smetana ke šlehání
mletý černý pepř
500 g mražený listový špenát
1 balíček tagliatelle

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Cibule nakrájíme nadrobno.

  2. Na rozehřátém másle osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme nerozmrazený špenát a vaříme pod pokličkou asi 10 minut. Občas promícháme, aby se špenát nepřichytil. Ke špenátu přidáme smetanu, bílé víno, polovinu gorgonzoly pokrájené na kousky a vše rozmixujeme na pyré. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem.

  3. Tagliatelle naklademe na talíře do hnízd, doprostřed umístíme špenátovou omáčku. Tagliatelle con spinaci posypeme zbytkem na kostičky nakrájené gorgonzoly a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!