Sýrové řízečky se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
sůl
2 ks vejce
1 ks cibule
1 dl smetana
vegeta
1 ks feferonka
100 g niva
100 g eidam
100 g žampiony
sekaná petrželka
sekané mandle
2 ks středně velké brambory
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
tuk na smažení
hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a postrouháme nahrubo (bramboru můžeme použít i vařenou ve slupce a pokrájenou), tvrdý sýr a nivu posekáme nadrobno, slaninu, cibuli a feferonku nakrájíme. Žampiony očistíme a taky pokrájíme.

  2. Do mísy dáme všechny ingredience, přidáme smetanu, posekanou petrželku, 2 vejce, vegetu a moukou podle potřeby zahustíme. Můžeme přidat i drobně sekané mandle. Podle chuti směs na sýrové řízečky osolíme.

  3. Z hmoty tvarujeme malé bochníčky, obalíme je v mouce, posoleném vejci a strouhance.

  4. V množství rozehřátého oleje sýrové řízečky se žampiony osmažíme.

  5. Sýrové řízečky podáváme s hranolky, tatarkou a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!