Sypaná maková buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

250 g máslo
1000 g jablko
200 g cukr moučka
1 lžička soda
2 lžičky mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
200 g hladká mouka
200 g polohrubá mouka
300 g mletý mák

Postup přípravy receptu

  1. Navážíme si veškeré ingredience, nastrouháme omytá jablka na hrubém struhadle, v mikrovlnné troubě rozpustíme máslo, plech (20 x 30 cm) vyložíme pečícím papírem a troubu zapneme na 200 °C (plyn na stupeň 7)

  2. Veškeré sypké ingredience smícháme (mimo vanilkového cukru a skořice) a směs rozdělíme na tři díly (každý po 300 g). Na připravený plech nasypeme jeden díl sypké směsi a na ni navrstvíme polovinu nastrouhaných jablek. Jablka posypeme polovinou vanilkového cukru a jemně poprášíme mletou skořicí. Opět přijde sypká směs (druhý díl), na ni zbytek strouhaných jablek, vanilkový cukr a skořice. Další vrstva bude ze zbytku sypké směsi

  3. nemusíme uhlazovat, máslo nám buchtu krásně spojí. Poslední vrstva bude z rozpuštěného másla, nepoužíváme méně kvalitní náhražky! Máslo rovnoměrně rozlijeme po celé buchtě

  4. Sypanou makovou buchtu vložíme do předehřáté trouby, snížíme na 180 °C a pečeme přibližně 30 minut do zezlátnutí

  5. Sypanou makovou buchtu podáváme posypanou vanilkovým cukrem nebo s hvězdičkou šlehačky poprášenou skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!