Švýcarské koláčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1-2 ks vejce
150 g máslo
150 g mandle
300 g hladká mouka
1 lžička kypřící prášek
náplň
150 g meruňkový džem
na obalení
100 g čokoládové rýže

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané mandle umeleme, případně můžeme koupit i mleté. Máslo nakrájíme na kousky. Mouku smícháme s kypřícím práškem společně prosijeme na vál. V mouce vyhloubíme jamku a přidáme do ní oba cukry a vejce. Vše zpracujeme s trochou mouky na husté těsto. Přidáme máslo, mandle, zbylou mouku z okrajů válu a rychle zpracujeme hladké těsto.

  2. Plech vymažeme a troubu pomalu rozehřejeme na 150 °C

  3. Z mandlového těsta rozválíme placku silnou asi 5 mm. Kulatou formičkou s průměrem asi 3 cm vykrajujeme z těsta kolečka, která klademe na připravený plech. Plech s koláčky vložíme do střední části vyhřáté trouby a pečeme 10 - 12 minut.

  4. Vychladlé švýcarské koláčky potřeme zespodu džemem a vždy dva spojíme. Potřeme je znovu džemem a obalíme čokoládovou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!