Svíčková z králíka se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
cukr
sůl
2 lžíce ocet
1 ks cibule
200 g celer
80 g sádlo
4 ks mrkev
1 ks petržel
bobkový list
nové koření
2 dl kysaná smetana
2 lžíce hladká mouka
citronová šťáva
celý pepř
50 g uzená slanina
600 g králičí maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Králika naložíme den předem. Dáme ho do pekáče, přidáme proužky uzené slaniny, osolíme a opepříme.

  2. Zeleninu s cibulí očistíme, nakrájíme a přisypeme k masu. Přidáme bobkový list, nové koření, ocet a cukr. Necháme odležet.

  3. Druhý den přidáme k naloženému masu sádlo a pečeme, dokud králičí maso nezměkne. Porce vyndáme z pekáče, zeleninu propasírujeme, přilijeme smetanu a omáčku osladíme cukrem a okyselíme citronovou šťávou. Podle chuti ještě okořeníme. Svíčkovou zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali v hrnku s trochou vody, a povaříme.

  4. Svíčkovou z králíka se slaninou podáváme nejčastěji s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!