Svíčková se sójovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
cukr
sůl
2 lžíce ocet
100 g celer
250 g mrkev
100 g petržel
4 ks bobkový list
10 kuliček celý černý pepř
7 kuliček celé nové koření
olej a rostlinné máslo
podle potřeby
200-300 ml mléko
1-2 balíčky sójové plátky

Postup přípravy receptu

  1. Sójové plátky uvaříme podle návodu na obalu. Zeleninu očistíme a nastrouháme.

  2. V kastrolu na trošce olivového oleje nebo rostlinného másla osmahneme nastrouhanou zeleninu. Přidáme pár kuliček nového koření, celého pepře a asi čtyři bobkové listy. Sójové uvařené maso přidáme k zelenině, zalijeme trochou vody, osolíme, okyselíme dvěma lžícemi octa a asi 20 minut povaříme. Pak sójové plátky vyndáme na talíř a zeleninu zbavíme lžicí všeho koření. Poté zeleninu rozmixujeme ručním mixérem a zředíme mlékem. Omáčku dochutíme solí, octem, cukrem nebo umělým sladidlem. Zpět do ní vložíme sójové plátky a za stálého míchání vše vaříme asi 5 minut.

  3. Když po vychladnutí necháte omáčku proležet den až dva dny v lednici, ani nepoznáte, že jíte sójové maso.

  4. Svíčkovou se sójovým masem podáváme nejlépe s vařenými těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!