Svíčková se sójovým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti cukr sůl 2 lžíce ocet 100 g celer 250 g mrkev 100 g petržel 4 ks bobkový list 10 kuliček celý černý pepř 7 kuliček celé nové koření olej a rostlinné máslo podle potřeby 200-300 ml mléko 1-2 balíčky sójové plátky
Postup Svíčková se sójovým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Sójové plátky uvaříme podle návodu na obalu. Zeleninu očistíme a nastrouháme.
V kastrolu na trošce olivového oleje nebo rostlinného másla osmahneme nastrouhanou zeleninu. Přidáme pár kuliček nového koření, celého pepře a asi čtyři bobkové listy. Sójové uvařené maso přidáme k zelenině, zalijeme trochou vody, osolíme, okyselíme dvěma lžícemi octa a asi 20 minut povaříme. Pak sójové plátky vyndáme na talíř a zeleninu zbavíme lžicí všeho koření. Poté zeleninu rozmixujeme ručním mixérem a zředíme mlékem. Omáčku dochutíme solí, octem, cukrem nebo umělým sladidlem. Zpět do ní vložíme sójové plátky a za stálého míchání vše vaříme asi 5 minut.
Když po vychladnutí necháte omáčku proležet den až dva dny v lednici, ani nepoznáte, že jíte sójové maso.
Svíčkovou se sójovým masem podáváme nejlépe s vařenými těstovinami.