Svíčková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 hrnky těstoviny
3 ks tavený sýr
20 dkg vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý pepř
propasírovaná zelenina na svíčkovou

Postup přípravy receptu

  1. Základem polévky je kořenová zelenina a cibule, které zbudou při přípravě omáčky na svíčkovou při pasírování přes síto. Kdo mixuje zeleninu v mixéru, je možné dát trochu stranou na přípravu polévky. Ovšem ty větší kousky zeleniny tam prostě budou chybět.

  2. Vepřové maso (možno i kuřecí) nakrájíme na kostičky a osmahneme zprudka na oleji/másle. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, zalijeme vodou a vaříme. Těstoviny si můžeme uvařit předem a přidat do hotové polévky nebo nasypat při vaření masa a uvařit rovnou v polévce. Před koncem varu přidáme zeleninu a tavený sýr, případně trochu zakysané smetany. Svíčkovou polévku osolíme a opepříme podle chuti.

  3. Svíčková polévka je velmi sytá. Hodí se především v zimních měsících.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!