Svíčková polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 hrnky těstoviny 3 ks tavený sýr 20 dkg vepřové maso podle chuti sůl mletý pepř propasírovaná zelenina na svíčkovou
Postup Svíčková polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Základem polévky je kořenová zelenina a cibule, které zbudou při přípravě omáčky na svíčkovou při pasírování přes síto. Kdo mixuje zeleninu v mixéru, je možné dát trochu stranou na přípravu polévky. Ovšem ty větší kousky zeleniny tam prostě budou chybět.
Vepřové maso (možno i kuřecí) nakrájíme na kostičky a osmahneme zprudka na oleji/másle. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, zalijeme vodou a vaříme. Těstoviny si můžeme uvařit předem a přidat do hotové polévky nebo nasypat při vaření masa a uvařit rovnou v polévce. Před koncem varu přidáme zeleninu a tavený sýr, případně trochu zakysané smetany. Svíčkovou polévku osolíme a opepříme podle chuti.
Svíčková polévka je velmi sytá. Hodí se především v zimních měsících.