Svíčková po stroganovsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 g hovězí svíčková nebo roštěná omáčka 3 g sůl 25 g máslo 2 ks cibule 400 ml voda 20 g hladká mouka 100 ml sladká smetana 1 ks rajský protlak 3 g mletý černý pepř 50 g olej nebo ztužený tuk
Postup Svíčková po stroganovsku recept
Postup přípravy receptu
-
Z očištěné svíčkové krájíme menší obdélníkové kousky o váze cca 25g (někdy použiji hovězí zadní kýtu nebo roštěnou). Cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno.
Na tuku slabě osmahneme cibulku, vložíme připravené maso, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě. Když je maso měkké, přidáme rajský protlak. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme sladkou smetanou, vlijeme při stálém míchání na maso, podle potřeby rozředíme horkou vodou nebo hovězím vývarem a dusíme doměkka.
Jako přílohu ke svíčkové po stroganovsku podáváme dušenou rýži.