Svíčková po stroganovsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g hovězí svíčková nebo roštěná
omáčka
3 g sůl
25 g máslo
2 ks cibule
400 ml voda
20 g hladká mouka
100 ml sladká smetana
1 ks rajský protlak
3 g mletý černý pepř
50 g olej nebo ztužený tuk

Postup přípravy receptu

  1. Z očištěné svíčkové krájíme menší obdélníkové kousky o váze cca 25g (někdy použiji hovězí zadní kýtu nebo roštěnou). Cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno.

  2. Na tuku slabě osmahneme cibulku, vložíme připravené maso, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě. Když je maso měkké, přidáme rajský protlak. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme sladkou smetanou, vlijeme při stálém míchání na maso, podle potřeby rozředíme horkou vodou nebo hovězím vývarem a dusíme doměkka.

  3. Jako přílohu ke svíčkové po stroganovsku podáváme dušenou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!