Ostružinová Charlotte Royal recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 ks vejce
1 dl rum
mléko
1 balíček želatina
60 g cukr krystal
300 g cukr krystal
250 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek
3 kelímky smetana ke šlehání
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání formy
1 sklenka ostružinová zavařenina

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve vypracujeme piškotové těsto. Žloutky s cukrem na vodní lázni vymícháme v hustý krém, poté přidáme mouku, na špičku nože kypřícího prášku, trochu mléka a tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme tak, že kus dáme péct do vymazané dortové formy a kus těsta rozlijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme do růžova

  2. Plát těsta ihned po upečení zarolujeme, aby ještě za tepla chytil tvar roládky. Po vychladnutí namažeme ostružinovou zavařeninou a zarolujeme už definitivně. Nakrájíme na kolečka

  3. Misku vyložíme fólií a vyskládáme do ní plátky rolády

  4. Želatinu rozmícháme ve 4 lžících vody a necháme bobtnat a mezitím ušleháme vlažnou smetanu. Přimícháme rum a cukr. Želatinu rozpustíme na mírném plameni, hlavně ji nesmíme vařit. Do rozpuštěné želatiny nalijeme trochu smetanového krému a rozmícháme a pak vše nalijeme zpět do misky s krémem. Krém nesmí být ledový jinak udělá želatina hrudky. Do krému můžete přidat zavařeninu také

  5. Krémem zalijeme vyskládané roládky. Korpus namažeme zavařeninou a všechno jím přiklopíme

  6. Ostružinovou Charlotte Royal chladíme nejlépe přes noc. Pak obrátíme vzhůru nohama a můžeme krájet a podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!