Svíčková omáčka s kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
máslo
1-2 ks cibule
1 ks smetana
1 ks celer
1 ks citron
2 ks mrkev
1 ks petržel
0 balíčků koření divočina
500 ml červené víno
hladká mouka
mletý černý pepř
4 ks kuřecí stehno
5 kuliček celý černý pepř
2 ks bobkové listy
5 kuliček celé nové koření
1 sklenice Halali

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna zbavíme kůže, dáme do hrnce a zalijeme vínem. Vína dáme tolik, aby byla potopená. Přidáme propláchnuté Halali, nastrouhanou kořenovou zeleninu, cibuli na kolečka a koření. Vše dáme přes noc do lednice.

  2. Druhý den dáme stehna vařit. Až je maso měkké, vyndáme ho. Z omáčky odstraníme kuličky koření a bobkové listy. Zbytek rozmixujeme a podle potřeby přidáme vodu. Omáčku přivedeme k varu. Do smetany rozkvedláme hladkou mouku a za stálého míchání vlijeme do omáčky, necháme za občasného míchání asi 20 minut povařit.

  3. Mezitím si obereme maso ze stehen. Komu nevadí kosti v omáčce, nemusí. Do hotové svíčkové omáčky dáme podle chuti šťávu z citronu a zjemníme máslem. Vložíme zpět maso. Svíčkovou omáčku s kuřecím masem podle chuti osolíme, opepříme a už jen krátce prohřejeme.

  4. Svíčkovou omáčku s kuřecím masem podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!