Svíčková omáčka s kuřecím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl máslo 1-2 ks cibule 1 ks smetana 1 ks celer 1 ks citron 2 ks mrkev 1 ks petržel 0 balíčků koření divočina 500 ml červené víno hladká mouka mletý černý pepř 4 ks kuřecí stehno 5 kuliček celý černý pepř 2 ks bobkové listy 5 kuliček celé nové koření 1 sklenice Halali
Postup Svíčková omáčka s kuřecím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna zbavíme kůže, dáme do hrnce a zalijeme vínem. Vína dáme tolik, aby byla potopená. Přidáme propláchnuté Halali, nastrouhanou kořenovou zeleninu, cibuli na kolečka a koření. Vše dáme přes noc do lednice.
Druhý den dáme stehna vařit. Až je maso měkké, vyndáme ho. Z omáčky odstraníme kuličky koření a bobkové listy. Zbytek rozmixujeme a podle potřeby přidáme vodu. Omáčku přivedeme k varu. Do smetany rozkvedláme hladkou mouku a za stálého míchání vlijeme do omáčky, necháme za občasného míchání asi 20 minut povařit.
Mezitím si obereme maso ze stehen. Komu nevadí kosti v omáčce, nemusí. Do hotové svíčkové omáčky dáme podle chuti šťávu z citronu a zjemníme máslem. Vložíme zpět maso. Svíčkovou omáčku s kuřecím masem podle chuti osolíme, opepříme a už jen krátce prohřejeme.
Svíčkovou omáčku s kuřecím masem podáváme s houskovým knedlíkem.