Svíčková na grilu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 100 g máslo 3 ks cibule 1 lžíce oregano 2 lžičky pepř 2 lžíce olivový olej 1 lžíce citronová šťáva 1,5 kg hovězí svíčková
Postup Svíčková na grilu
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme rozpustit v plechovém hrníčku a mezitím oloupeme a najemno nasekáme cibuli. Z citronu vymačkáme šťávu. Maso opláchneme proudem studené vody a osušíme
Olivový olej, citronovou štávu, oregano, cibuli a pepř smícháme a vzniklou směsí důkladně potřeme maso. Přikryjeme poklicí a necháme 3 hodiny marinovat
Před pečením hovězího masa je dobré vědět, že doba tepelné úpravy na roštu se pohybuje v rozmezí 30-50 minut, v závislosti na velikosti masa a na tom, do jaké míry jej chceme mít propečené. Každých 10 minut poléváme pečící se svíčkovou rozpuštěným máslem
Hotovou svíčkovou necháme 20 minut odpočívat. Krátce před podáváním svíčkovou posolíme. Hovězí maso nikdy nesolíme před pečením - pustilo by šťávu.