Svěží salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks pomeranč
50 g ořechy
1 kelímek zakysaná smetana
200 g krůtí prsa
400 g čerstvý ananas
200 ml krůtí vývar
podle chuti
sůl
polníček
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso uvaříme ve vývaru, poté ho scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Ananas i pomeranč očistíme a nakrájíme na menší dílky. Polníček důkladně propláchneme a necháme okapat.

  2. Smetanu dochutíme solí a pepřem, ušleháme a dáme vychladit do lednice.

  3. V míse promícháme ovoce, poklademe masem, posypeme ořechy a polijeme smetanou. Svěží salát na závěr dozdobíme polníčkem a ihned podáváme.

  4. Svěží salát se bude hodit zejména v letních dnech, kdy není moc času na vaření a naše tělo vyžaduje lehké pokrmy.

  5. Pokud salát budeme podávat jako předkrm či přílohu, vystačí na 4 porce. Na oběd z uvedeného množství připravíme 2 porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!