Švestkový koláč bez droždí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnků olej
1 ks vejce
1 hrnek mléko
0 balíčků prášek do pečiva
1 hrnek cukr krystal
1 hrnek hrubá mouka
1 hrnek polohrubá mouka
podle potřeby
švestky
tuk na vymazání
mouka na vysypání
drobenka
0 hrnků cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
125 g rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ostatní suroviny a umícháme těsto, které rozetřeme na plech (vymazaný a vysypaný či na pečící papír).

  2. Drobenku si prsty vytvoříme z mouky, cukru, vanilkového cukru a másla.

  3. Povrch švestkového koláče poklademe vypeckovaným ovocem, švestky klademe hustě vedle sebe, posypeme dostatečně drobenkou. Namísto drobenky můžeme použít mletý mák smíchaný s moučkovým cukrem.

  4. Švestkový koláč bez droždí pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180 °C asi 50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!