Švestkové knedlíky s oprančenou strouhankou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
olej
těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
5 lžic máslo
50 ml mléko
300 g polohrubá mouka
250 g měkký tvaroh
0 lžiček kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
100 g máslo
strouhanka
cukr moučka
náplň
švestky

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh rozmícháme s polohrubou moukou, kterou jsme smíchali se špetkou soli a práškem do pečiva. Zaděláme vejci rozšlehanými v troše mléka, přidáme tekuté máslo a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme silnější váleček.

  2. Z těsta odkrajujeme dílky, zploštíme je a balíme do těsta vypeckované a omyté švestky. Knedlíky pěkně zakulatíme a obalíme v troše mouky, aby se nelepily.

  3. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu, vhodíme knedlíky a vaříme 8 minut, pak knedlíky vyjmeme.

  4. Každý knedlík propíchneme vidličkou, aby vyšla pára a rozdělíme na talíře. Strouhanku osmažíme na troše oleje a poté smícháme s cukrem.

  5. Švestkové knedlíky posypeme osmaženou strouhankou a polijeme rozehřátým máslem. Švestkové knedlíky s oprančenou strouhankou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!