Švestkové knedlíky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks vejce
kakao
1 lžíce tuk
250 g tvaroh
3 lžíce cukr krupice
cukr moučka
švestka
strouhaný perník
200 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouku, přidáme tvaroh, cukr, rozpuštěné máslo a vejce. Vše dobře promícháme a připravíme těsto

  2. Z těsta ukrajujeme kousky, které vyválíme na pomoučněném stole na slabý plát. Rádýlkem vykrájíme čtverce 6x6 cm (podle velikosti švestek). Do každého dílu zabalíme umytou a osušenou švestku nebo půlku zbavenou pecky

  3. Do širšího kastrolu dáme vařit vodu. Do vroucí vody vkládáme připravené knedlíky a vařečkou promícháme, aby se odlepily ode dna. Jakmile přijde voda opět k varu a knedlíky vyplavou, povaříme je asi 2 - 3 minuty a vyndáme

  4. Uvařené knedlíky servírujeme na talíř, sypeme je kakaem a moučkovým cukrem, podle chuti strouhaným perníkem. Nakonec je přelijeme rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!