Zapečené avokádo recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

slanina
2 špetky sůl
4 ks vejce
1/2 ks citron
2 ks avokádo
1 lžička koření
tvrdý sýr
čerstvá bazalka
cherry rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Výbornou pomůckou je v tomto případě plech na muffiny, který obrátíme tak, aby výstupky byly směrem nahoru. Avokáda si přepůlíme, odstraníme pecku, částečně ještě vydlabeme a umístíme mezi výstupky slupkou dolů. Touto fintou zajistíme, aby se nám půlky avokád nepřevracely na stranu

  2. Všechny půlky avokád seshora pokapeme citronem, lehce osolíme a posypeme oblíbeným kořením. Nakonec můžeme naplnit oblíbenými ingrediencemi. Základem by mělo být vždy vejce a poté můžeme přidat například nastrouhaný sýr (například cheddar), slaninu na kostičky, nakrájená cherry rajčata či lístky bazalky

  3. Pečeme na 160 °C dozlatova a do ztuhnutí bílků

  4. Zapečené avokádo podáváme co nejdříve po vytažení z trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!