Švejžužu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks kuřecí prsa
marináda
10 stroužků česnek
2 ks vejce
2 lžičky solamyl
sójová omáčka
worcestrová omáčka
1 lžička mletý černý pepř
podle chuti
majoránka
kmín
podle potřeby
chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu. Česnek oloupeme a nasekáme najemno nebo prolisujeme. Smícháme jej se sójovou a worcesterskou omáčkou, přidáme i vejce. Důkladně je rozšleháme. Vmícháme majoránku, kmín, chilli koření, pepř a solamyl. Marinádu důkladně promícháme.

  2. Kuřecí maso podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na řízky nebo medailonky. Ty pak vložíme do marinády a necháme nejlépe přes noc uležet.

  3. Druhý den kuřecí švejžužu osmažíme v rozehřáté pánvi.

  4. Kuřecí švejžužu podáváme s hranolky a tatarkou nebo jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!