Květáková omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

sůl
1 plátek máslo
1 l mléko
pažitka
1 ks květák
0,5 l vývar z uzeného masa
1 lžička podravka
3 lžíce hladká mouka
3 špetky muškátový oříšek
petrželová nať
1,5 lžíce ghí

Postup přípravy receptu

  1. Malý květák očistíme a nakrájíme na kousky

  2. Na lžíci a půl přepuštěného másla - ghí umícháme světlou zásmažku z lžíce hladké mouky. Vmícháme studený vývar z uzeného masa a přivedeme k varu. Pokud máme k dispozici horký vývar, použijeme nejprve mléko a teprve potom vývar

  3. Dále vmícháme mléko s rozkvedlanou moukou, nakrájený květák, osolíme, dochutíme muškátovým oříškem a můžeme použít i podravku. Omáčku vaříme 20 minut. Nakonec přidáme plátek másla a trochu nasekané petrželky s pažitkou (asi 1 lžíci)

  4. Květákovou omáčku podáváme s těstovinami nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!