Švédská tvarohová buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
3 ks vejce
1 balíček rozinky
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 ks měkký tvaroh
podle potřeby
máslo
máslo na vymazání
směs
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
3 hrnky polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Polohrubou mouku smícháme s cukry, vanilkovým i krupicovým, a práškem do pečiva.

  2. Tvaroh smícháme s vajíčkem, cukrem, rozinkami předem rozmočenými v horké vodě a vanilkovým cukrem.

  3. Na vysypaný vyšší plech nasypeme 2 hrníčky suché směsi, zalijeme je řídkou tvarohovou hmotou. Nahoru nasypeme zbytek suché směsi a poklademe plátky másla. Vše vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme dorůžova.

  4. Švédskou tvarohovou buchtu necháme vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!