Pangasius ze Švédska recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
10 ks brambory
kmín
1 svazeček pažitka
1 ks pórek
3 ks mrkev
2 - 3 kelímky zakysaná smetana
200 g tvrdý sýr
mletý černý pepř
koření na ryby
1 kg pangasius

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Brambory a pórek nakrájíme na kolečka, mrkev nastrouháme. Na pánvi na másle opražíme nastrouhanou mrkev s pórkem

  2. Pekáč vymažeme máslem a naskládáme na dno kolečka brambor. Osolíme je a okmínujeme. Na brambory rozložíme připravenou směs. Pangase osolíme, posypeme kořením na ryby, kmínem a položíme do pekáče. Pangase ze Švédska dáme zapéct do trouby na 15 minut při 200 °C

  3. Mezitím si připravíme omáčku ze 2 zakysaných smetan, kopru a pažitky nebo jiných bylinek. Přidáme trochu soli a pepře. Nastrouháme si sýr. Po 15 minutách navršíme na rybu bylinkovou smetanu a zasypeme sýrem. Ztlumíme teplotu na 175 °C a pečeme zhruba hodinu

  4. Pangase ze Švédska ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!