Slaninový chléb recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 lžíce olej
2 lžičky sůl
300 ml voda
350 g hladká mouka
120 g anglická slanina
4 plátky anglická slanina
1,5 lžička sušené droždí
2 lžíce slunečnicové semínko
150 g žitná chlebová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny nalijeme vodu, olej, přidáme sůl, nasypeme obě mouky a nakonec droždí s cukrem. Pekárnu nastavíme na program Klasik a necháme pracovat

  2. Mezitím si nakrájíme anglickou slaninu na velmi drobné kostičky a ty spolu se slunečnicovými semínky dáme do pekárny po dlouhém zvukovém signálu

  3. Když je těsto připravené a vykynuté, ještě však před pečením, rozložíme na chléb plátky slaniny, pekárnu uzavřeme a necháme péci

  4. Upečený slaninový chléb vyndáme na mřížku, necháme v utěrce vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!