Šunkové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
150 g šunka
30 g mandle
25 g aspik
150 g tvrdý sýr
kompotovaný rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Šunka a sýr by měly být nakrájené na tenké plátky. Stranou dáme plátek šunky. Zbylou šunku a sýr namažeme tenkou vrstvou másla a střídavě je skládáme na sebe. Nakonec položíme nenamazaný plátek šunky. Pokud se nám zdají řezy během skládání začíná zdát řez vysoký, začneme skládat druhý. Nejvrchnější je ale vždy plátek šunky.

  2. Šunkové řezy lehce zatížíme, aby si "sedly" a dáme do lednice vychladit. Zatím si nasekáme oloupané mandle.

  3. Ztuhlé šunkové řezy vyjmeme z lednice a aspik pomalu rozpustíme. Řezy opatrně nakrájíme na malé čtverečky. Potřeme je rozpuštěným aspikem, ozdobíme kompotovaným rybízem nebo jiným ovocem a posypeme mandlemi.

  4. Takto připravené šunkové řezy opět vložíme do lednice vychladit, aby aspik ztuhl. Šunkové řezy podáváme jako chuťovku nebo jako předkrm. Záleží na situaci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!