Šunkové plátky alá Montreal recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 lžička máslo
100 g houby
2 lžíce brusinky
1 lžička olivový olej
3 lžíce červené víno
50 ml horká voda
3 lžíce pomerančová šťáva
1 špetka mletý černý pepř
1 kostka drůbeží bujon

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Ve větším rendlíku smícháme olej a máslo a rychle osmahneme připravené houby.

  2. K houbám přidáme víno, celé brusinky nebo zavařeninu, horkou vodu, pomerančovou šťávu a drůbeží bujon. Směs přivedeme k varu. Pak přidáme sójovou omáčku a plátky šunky.

  3. Pomalu zahustíme šťávu a občas plátky šunky obrátíme. Když je šťáva zahuštěná podáváme.

  4. Šunkové plátky alá Montreal podáváme s rýží nebo s vařeným bramborem. Samozřejmě můžeme přidat i zeleninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!