Šumavský mls recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg slanina
20 dkg niva
30 dkg vysočina
150 ml smetana ke šlehání
6 ks červené brambory
podle chuti
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme, lehce povaříme, částečně zchladíme a rozkrojíme na půlky. Každou polovinu lžičkou vydlabeme a plníme připravenou salámovo-sýrovou směsí. Směs si vyrobíme z nastrouhaného salámu, sýru a smetany, můžeme ji ještě dochutit prolisovaným česnekem.

  2. Na jednotlivé naplněné brambory pokládáme plátky slaniny, uložíme na pekáč, přikryjeme alobalem a v rozehřáté troubě zapékáme.

  3. Šumavský mls podáváme se zeleninovou oblohou z čerstvé nakrájené zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!