Šumavská bramboračka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks brambory
0.5 lžičky kmín
1 lžička libeček
1-2 lžíce hladká mouka
1 hrst sušené houby
100 g kořenová zelenina
1 lžíce čerstvá petrželka
200 ml smetana na vaření
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, kořenovou zeleninu očistíme. Obojí nakrájíme na kostičky. Sušené houby si předem namočíme, případně použijeme houby čerstvé.

  2. Všechny suroviny na bramboračku dáme do velkého hrnce, zalijeme 1,5 l vody, osolíme, okmínujeme, přidáme libeček a vaříme cca 15 - 20 minut.

  3. Šumavskou bramboračku zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku. Polévku ještě krátce povaříme a doplníme nadrobno nakrájenou petrželkou.

  4. Šumavskou bramboračku podáváme horkou s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!