Šumavská bramboračka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks brambory 0.5 lžičky kmín 1 lžička libeček 1-2 lžíce hladká mouka 1 hrst sušené houby 100 g kořenová zelenina 1 lžíce čerstvá petrželka 200 ml smetana na vaření podle chuti sůl
Postup Šumavská bramboračka recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, kořenovou zeleninu očistíme. Obojí nakrájíme na kostičky. Sušené houby si předem namočíme, případně použijeme houby čerstvé.
Všechny suroviny na bramboračku dáme do velkého hrnce, zalijeme 1,5 l vody, osolíme, okmínujeme, přidáme libeček a vaříme cca 15 - 20 minut.
Šumavskou bramboračku zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku. Polévku ještě krátce povaříme a doplníme nadrobno nakrájenou petrželkou.
Šumavskou bramboračku podáváme horkou s čerstvým chlebem.