Sulc z vepřového recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7 stroužků česnek
80 g cibule
3 l voda
2 ks bílek
1 ks vepřové koleno
300 g vepřová krkovice
2 ks vepřová nožička
vepřová kůže
podle chuti
sůl
mletý pepř
celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové nožičky, kůže, koleno a krkovičku dáme do vody a vaříme asi 2 hodiny. Potom přidáme očištěnou cibuli, celý pepř, česnek rozetřený se solí

  2. a vaříme, dokud se maso neodděluje od kosti. Můžeme přidat i mletý pepř.

  3. Uvařené maso se zeleninou a kořením přecedíme skrz plátno, maso vykostíme, nakrájíme na menší kousky a uložíme do skleněných nádob.

  4. Bílky rozmícháme ve studené vodě, vlijeme do vývaru, chvíli povaříme, odstavíme a sebereme pěnu (bílky sulc vyčistí). Vývar opět přecedíme skrz plátno a zalijeme jím připravené maso i s kořenovou zeleninou, kterou přidáme do sulcu i s cibulí a kořením asi po 2 hodinách varu.

  5. Sulc z vepřového podáváme s chlebem a zapíjíme pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!