Sulc - huspenina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 listy bobkový list
4 ks velká cibule
1 ks vepřové koleno
4 ks vepřové nožky
podle chuti
1 lžička sůl
ocet
1 lžička mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Koleno, nožičky a bobkový list vložíme do vody a společně vaříme tak dlouho, až maso samo odpadává od kosti. Maso z vody vyjmeme, ale vývar nevyléváme.

  2. Měkké maso nasekáme na menší kousky. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Maso smícháme s cibulí a podle chuti přidáme sůl a pepř. Směs dáme do pekáčku, zalijeme vodou, ve které jsme vařili maso, ochutíme octem, dobře promícháme a sulc uložíme do chladu ztuhnout.

  3. Po ztuhnutí krájíme sulc na plátky a bez ochucovadel jej můžeme podávat. Sulc je nejlepší s čerstvým měkkým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!