Štýrské mlince recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
2 dl voda
600 g polohrubá mouka
omáčka
100 g sádlo se škvarky
2 dl kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vody, špetky soli a vejce vypracujeme tužší těsto.

  2. Těsto rozdělíme je na několik menších bochánků. Ty ještě znovu propracujeme, přikryjeme ubrouskem a necháme půl hodiny odpočívat.

  3. Pak každý bochánek zvlášť rozválíme asi na 1 mm a upečeme nasucho v troubě.

  4. Zatím si připravíme omáčku. Škvarky se sádlem rozehřejeme, zalijeme kysanou smetanou, přilijeme podle potřeby trochu vody a necháme přejít varem.

  5. Upečené štýrské mlince nalámeme na menší kousky a v míse je zalijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!