Studený irský kávový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

180 g cukr
6 ks žloutek
70 g whisky
15 g bramborový škrob
150 g čerstvá smetana
100 g uvařená silná káva
na ozdobu
šlehačka
kávové zrno

Postup přípravy receptu

  1. Silnou kávu provaříme s 80 g cukru. Odendáme a vlijeme whisky. Žloutky utřeme se zbytkem cukru, přidáme škrob a dobře promícháme, ať nemáme hrudky. Pomaličku přidáváme kávu a přivedeme za stálého míchání k varu. Jakmile nám krém zhoustne, odendáme a necháme vychladnout přikryté folií.

  2. Smetanu si našleháme a po lžících jí zlehka přimícháváme do kávové směsi. Kávový krém přendáme do malých šálků či skleniček a necháme na hodinku v lednici.

  3. Studený irský kávový krém po vychladnutí ozdobíme šlehačkou a kávovým zrníčkem, můžeme podávat přátelům při posezení. Irský kávový krém není vhodný pro děti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!