Studentská rajská omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
1 dl olej
1 lžička sůl
0 l voda
200 ml kečup
100 g rajčatový protlak
1 lžíce cukr krystal
2 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
100 g hladká mouka
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce na dno nalijeme olej, přidáme hladkou mouku a umícháme světlou zásmažku. Následně přidáme asi 500 ml vody a zamícháme. Vody můžeme přidat i více podle toho, kolik budeme omáčky potřebovat.

  2. Za stálého mícháni přidáme rajčatový protlak a potom kečup, až bude mít omáčka krásnou červenou barvu. Dále přidáme bobkový list a nové koření. Omáčku dochutíme špetkou pepře a podle chuti přidáme asi 1 lžičku soli a asi 1 lžíci cukru krystal. Doporučuji přidávat sůl a cukr po menších dávkách a ochutnávat. Rajskou omáčku necháme chvíli odstát a můžeme podávat.

  3. Studentská rajská omáčka je nejlepší s kynutým knedlíkem a masovými koulemi či plněnými paprikami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!