Amarouny recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

400 cl voda
1 sklenice kompot
500 g měkký tvaroh
2 ks sypká želatina

Postup přípravy receptu

  1. Velký kompot (maliny, borůvky, jablka nebo hrušky na drobno nakrájené, kousky ananasu apod.) zcedíme a promícháme s 50dkg měkkého tvarohu. Dle chuti přisladíme

  2. 2 sáčky želatiny na sladké i slané použití, jemně mleté - dáme dle návodu nabobtnat a pak přidáme ke šťávě z kompotu, kterou ještě zředíme a dochutíme do 3/4 litru

  3. Želatinovou směs zahřejeme a smícháme se směsí kompotu a tvarohu. Můžeme přidat piškoty. Dáme do lednice, necháme ztuhnout a baštíme a chutná to. Ještě můžeme ozdobit šlehačkou nebo jen smetanou či jogurtem. V naší rodině tomuto nepečenému dortu říkáme Amarouny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy