Americká vepřová žebírka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
100 g rajčatový protlak
2 ks bobkový list
3 ks nové koření
2 dl světlé pivo
10 lžic rostlinný olej
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
3 lžíce javorový sirup
6 kuliček celý černý pepř
1 lžíce třtinový cukr
800 g vepřová žebra
3 lžíce sweet chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Ze všeho nejdříve si naporcujeme žebírka na menší kusy. Žebírka vložíme do hrnce s osolenou vodou, pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Na mírném ohni vaříme 2 hodiny, aby byla žebírka měkká a šla hezky od kosti

  2. Mezitím si připravíme marinádu - smícháme olej, protlak, pivo, javorový sirup, třtinový cukr, sweet chilli omáčku, mletou červenou papriku, oloupaný a prolisovaný česnek a podle chuti sůl a pepř. Vše promícháme tak, aby vznikla hladká směs

  3. Uvařená žebra vyndáme z hrnce, obalíme v marinádě a vyložíme na plech. Maso zalijeme zbytkem marinády a pečeme na 180 °C 30 minut. V průběhu pečení kontrolujeme a případně přeléváme žebra marinádou ze dna plechu

  4. Americká vepřová žebírka podáváme s libovolnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!