Studená vepřová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 dkg sádlo
6 dkg sýr
12 dkg gothajský salám
50 dkg vepřová plec
na potření
plnotučná hořčice
podle potřeby
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nařízneme na plát, rozklepeme do šířky, osolíme a potřeme plnotučnou hořčicí. Vepřový plát poklademe kolečky gothaje a plátky sýra, stočíme do rolády a omotáme nití.

  2. Vepřovou roládu opečeme ze všech stran na rozehřátém sádle, podlijeme trochou vody a upečeme doměkka za občasného přelévání mastnou šťávou a horkou vodou.

  3. Upečenou vepřovou roládu necháme vychladnout.

  4. Studenou vepřovou roládu nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!