Studená vepřová roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 dkg sádlo 6 dkg sýr 12 dkg gothajský salám 50 dkg vepřová plec na potření plnotučná hořčice podle potřeby voda na podlití
Postup Studená vepřová roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nařízneme na plát, rozklepeme do šířky, osolíme a potřeme plnotučnou hořčicí. Vepřový plát poklademe kolečky gothaje a plátky sýra, stočíme do rolády a omotáme nití.
Vepřovou roládu opečeme ze všech stran na rozehřátém sádle, podlijeme trochou vody a upečeme doměkka za občasného přelévání mastnou šťávou a horkou vodou.
Upečenou vepřovou roládu necháme vychladnout.
Studenou vepřovou roládu nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem.