Studená zeleninová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
-
česnek
sůl
2 ks rajčata
majonéza
bazalka
chilli paprička
olivový olej
červený vinný ocet
1 ks salátová okurka
mletý černý pepř
2 ks červené papriky
koktejlové krevety
Postup Studená zeleninová polévka
Postup přípravy receptu
-
Z rajčat vykrojíme bubáka, okurku oloupeme, rozřízneme a zbavíme ji semínek. Papriky také očistíme od semínek. Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky a vhodíme do nádoby. Osolíme, opepříme a přidáme kousek chilli papričky podle chuti. Zakápneme olivovým olejem a červeným vinným octem a vše rozmixujeme
Polévku dochutíme pár bazalkovými lístky, zjemníme asi 2 lžícemi majonézy a znovu promixujeme. Polévka získá hladký krémovitý charakter. Pro chuť jen krátce v polévce promícháme stroužek česneku, aby získala lehoučký česnekový nádech
Zeleninovou polévku dáme vychladit do lednice, ideálně i s talířem, na kterém se bude servírovat. Při podávání ozdobíme vařenými krevetami, kapkou olivového oleje a čerstvou bazalkou
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!