Studená zeleninová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- česnek sůl 2 ks rajčata majonéza bazalka chilli paprička olivový olej červený vinný ocet 1 ks salátová okurka mletý černý pepř 2 ks červené papriky koktejlové krevety
Postup Studená zeleninová polévka
Postup přípravy receptu
-
Z rajčat vykrojíme bubáka, okurku oloupeme, rozřízneme a zbavíme ji semínek. Papriky také očistíme od semínek. Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky a vhodíme do nádoby. Osolíme, opepříme a přidáme kousek chilli papričky podle chuti. Zakápneme olivovým olejem a červeným vinným octem a vše rozmixujeme
Polévku dochutíme pár bazalkovými lístky, zjemníme asi 2 lžícemi majonézy a znovu promixujeme. Polévka získá hladký krémovitý charakter. Pro chuť jen krátce v polévce promícháme stroužek česneku, aby získala lehoučký česnekový nádech
Zeleninovou polévku dáme vychladit do lednice, ideálně i s talířem, na kterém se bude servírovat. Při podávání ozdobíme vařenými krevetami, kapkou olivového oleje a čerstvou bazalkou
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!