Studená sekaná pečeně recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 7 stroužků česnek sůl 2 ks vejce 1 lžíce strouhanka 1 dl mléko 1 ks cibule 1 ks houska zelenina alobal 3 lžíce hladká mouka pepř mletý černý koření do mletého masa 1 lžíce škrobová moučaka 2 ks vejce vařené natvrdo 2 ks nožičky párku tuk na pomazání alobalu 500 g mleté maso míchané
Postup Studená sekaná pečeně
Postup přípravy receptu
-
Dvě vejce uvaříme natvrdo, vychladlé oloupeme a podélně rozkrojíme,
Housky nakrájíme na kostky a namočíme v mléce
Cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem
Do mletého masa vmícháme rozmočenou a vyždímanou housku. Přidáme syrová vejce, cibuli, česnek a koření. Řádně promícháme s moukou, strouhankou a škrobovou moučkou
Masovou směs rozetřeme na tukem pomazaný alobal. Poklademe podélně párky a do střední řady vložíme uvařená, rozpůlené vejce
Alobal zabalíme a řádně uzavřeme, aby šťáva nevytékala. Pečeme ve 180 stupňů horké troubě. Vychladlé krájíme na plátky
Pečeni podáváme ozdobenou syrovou zeleninou, kyselou okurkou, či nakládanými cibulkami. Jako přílohu volíme pečivo.