Studená sekaná pečeně recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

7 stroužků česnek
sůl
2 ks vejce
1 lžíce strouhanka
1 dl mléko
1 ks cibule
1 ks houska
zelenina
alobal
3 lžíce hladká mouka
pepř mletý černý
koření do mletého masa
1 lžíce škrobová moučaka
2 ks vejce vařené natvrdo
2 ks nožičky párku
tuk na pomazání alobalu
500 g mleté maso míchané

Postup přípravy receptu

  1. Dvě vejce uvaříme natvrdo, vychladlé oloupeme a podélně rozkrojíme,

  2. Housky nakrájíme na kostky a namočíme v mléce

  3. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem

  4. Do mletého masa vmícháme rozmočenou a vyždímanou housku. Přidáme syrová vejce, cibuli, česnek a koření. Řádně promícháme s moukou, strouhankou a škrobovou moučkou

  5. Masovou směs rozetřeme na tukem pomazaný alobal. Poklademe podélně párky a do střední řady vložíme uvařená, rozpůlené vejce

  6. Alobal zabalíme a řádně uzavřeme, aby šťáva nevytékala. Pečeme ve 180 stupňů horké troubě. Vychladlé krájíme na plátky

  7. Pečeni podáváme ozdobenou syrovou zeleninou, kyselou okurkou, či nakládanými cibulkami. Jako přílohu volíme pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!