Studená rajčatová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 ks rajče
6 lžic rajčatový protlak
podle chuti
cukr
sůl
1 snítka tymián
1 snítka rozmarýn
1 snítka bazalka
3 lžíce balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata spaříme, nakrojíme, zchladíme, oloupeme, rozpůlíme a zbavíme je jadérek. Dužninu nakrájíme na kostičky.

  2. Česnek oloupeme a utřeme. Bylinky omyjeme, pořádně osušíme, zbavíme tvrdých částí a nasekáme.

  3. Rajčata a utřený česnek dáme do misky, zalijeme octem, přidáme protlak a posekané bylinky, trochu cukru a sůl. Omáčku zamícháme a dochutíme solí.

  4. Studenou rajčatovou omáčku podáváme především k pečenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!