Studená rajčatová omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 3 ks rajče 6 lžic rajčatový protlak podle chuti cukr sůl 1 snítka tymián 1 snítka rozmarýn 1 snítka bazalka 3 lžíce balzamikový ocet
Postup Studená rajčatová omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata spaříme, nakrojíme, zchladíme, oloupeme, rozpůlíme a zbavíme je jadérek. Dužninu nakrájíme na kostičky.
Česnek oloupeme a utřeme. Bylinky omyjeme, pořádně osušíme, zbavíme tvrdých částí a nasekáme.
Rajčata a utřený česnek dáme do misky, zalijeme octem, přidáme protlak a posekané bylinky, trochu cukru a sůl. Omáčku zamícháme a dochutíme solí.
Studenou rajčatovou omáčku podáváme především k pečenému masu.