Studená polévka s okurkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 svazek petrželka
750 g brambory
1 svazek kopr
150 g petržel
2 lžíce olivový olej
100 g zakysaná smetana
mletý bílý pepř
3-4 kapky tabasco
100 g salátová okurka
4 lístky brutnák

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme, petržel očistíme, vše omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Okurku omyjeme, několik plátků si odkrojíme na ozdobu, zbytek oloupeme a pokrájíme na malé kostičky.

  2. V kastrolu rozpálíme olej a brambory s petrželí na něm osmahneme. Přidáme okurku, litr vody a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, přidáme tabasco a asi 15 minut vaříme.

  3. Bylinky opereme, otrháme lístečky a suché přidáme do polévky. Vše důkladně rozmixujeme a necháme vychladnout.

  4. Nakonec vmícháme kysanou smetanu, ještě podle potřeby dochutíme, ozdobíme plátky okurky, lístky brutnáku a servírujeme ledově studenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!