Studená letní polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
400 g brambory
3 ks pórek
2 lžíce olivový olej
4 lžíce citronová šťáva
1 lžíce sójová omáčka
2 ks žlutá paprika
1 l rajčatová šťáva
500 g masité rajče
100 g celozrnná kulatá rýže
na ozdobu
4 ks vejce
4 lžíce čerstvá pažitka
150 g jemně zakysaná smetana
podle chuti
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu omyjeme a očistíme. Pórek nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky, papriku na kosočtverce a oloupané brambory na kostičky. Rajčata nakrájíme nadrobno.

  2. Oloupaný česnek nasekáme.

  3. Rýži osmahneme na oleji. Přidáme brambory, papriku, sojovou omáčku a pepř a zalijeme rajčatovou šťávou.

  4. Uvedeme do varu, ztlumíme a ještě povaříme. Asi po 20 minutách přidáme pórek a rajčata a vaříme ještě 20 minut. Polévku ochutíme citronovou šťávou a necháme zchladnout.

  5. Vejce uvaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Studenou letní polévku posypeme pažitkou a vejci a podáváme s kopečkem jemné zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!