Studená letní polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 400 g brambory 3 ks pórek 2 lžíce olivový olej 4 lžíce citronová šťáva 1 lžíce sójová omáčka 2 ks žlutá paprika 1 l rajčatová šťáva 500 g masité rajče 100 g celozrnná kulatá rýže na ozdobu 4 ks vejce 4 lžíce čerstvá pažitka 150 g jemně zakysaná smetana podle chuti pepř
Postup Studená letní polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu omyjeme a očistíme. Pórek nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky, papriku na kosočtverce a oloupané brambory na kostičky. Rajčata nakrájíme nadrobno.
Oloupaný česnek nasekáme.
Rýži osmahneme na oleji. Přidáme brambory, papriku, sojovou omáčku a pepř a zalijeme rajčatovou šťávou.
Uvedeme do varu, ztlumíme a ještě povaříme. Asi po 20 minutách přidáme pórek a rajčata a vaříme ještě 20 minut. Polévku ochutíme citronovou šťávou a necháme zchladnout.
Vejce uvaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Studenou letní polévku posypeme pažitkou a vejci a podáváme s kopečkem jemné zakysané smetany.