Studená bazalková omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vařený žloutek
5 lžic light majonéza
1 kelímek zakysaná smetana light
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
10 lístků čerstvá bazalka
podle potřeby
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, zbavíme skořápky a vyloupneme žloutek. Bazalku omyjeme, osušíme a nasekáme.

  2. Žloutky v misce rozetřeme, přidáme zakysanou smetanu rozmíchanou s light majonézou a spojíme ve studenou omáčku. Můžeme prošlehat tyčovým mixérem. Když je moc hustá, rozředíme ji trochou mléka. Vhodíme čerstvou bazalku a ochutíme solí a pepřem. Znovu dobře promícháme.

  3. Bazalkovou omáčku podáváme dobře vychlazenou. Hodí se k bramborovým přílohám, ale i k masu nebo třeba kouskům smaženého květáku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!