Štrúdl s hroznovým vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na potření
1 ks vejce
podle potřeby
strouhanka
těsto
500 g listové těsto
náplň
1 balíček vanilkový cukr
200 g vlašské ořechy
2 ks hroznové víno

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníky.

  2. Hroznové víno otrháme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Použijeme hroznové víno, které nemá pecky. Na jeden štrúdl budeme potřebovat jeden střapec vína.

  3. Na každé rozválené těsto nasypeme trochu strouhanky, poklademe hroznové víno, posypeme nadrobno nasekanými ořechy a vanilkovým cukrem. Štrúdly opatrně zavineme a povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem.

  4. Štrúdl s hroznovým vínem pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 30 minut. Pak už jen nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!