Strejdovy zapečené zemáky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1000 g brambory 250 ml mléko 2 ks cibule 400 g houby 50 g eidam 100 g anglická slanina 1 svazeček petrželka kudrnka podle chuti sůl kmín vegeta mletý černý pepř vepřové sádlo
Postup Strejdovy zapečené zemáky recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Potom je nakrájíme na plátky. Očistíme houby. Buď použijeme vlastnoručně nasbírané nebo žampiony. Houby nakrájíme na plátky. Cibuli a kudrnku nasekáme najemno.
Na sádle lehce osmahneme cibuli, přidáme houby, kudrnku, osolíme, opepříme a okmínujeme. Směs chvíli dusíme.
Zapékací misku dobře vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Dáme vrstvu brambor, trochu okořeníme vegetou. Dáme vrstvu hub a plátky anglické slaniny. Vrstvy opakujeme. Poslední jsou plátky brambor. Strejdovy zapečené zemáky dáme na 30 minut do trouby zapéct. V mléce rozmícháme vejce, zalijeme brambory posypeme hrubě strouhaným eidamem a dozlatova zapečeme.
Strejdovy zapečené zemáky podáváme s rajským nebo jiným salátem