Pečené fazole po francouzsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 paličky česnek
sůl
1 ks cibule
tymián
sádlo
2 ks mrkev
500 g bílé fazole
1 ks vepřové koleno
mletý černý pepř
4 ks spodní kuřecí stehno
4 ks pikantní moravská klobáska

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme přes noc do studené vody

  2. Koleno očistíme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme oloupanou cibuli, očištěnou mrkev, 3 stroužky česneku, sůl a pepř. Zakryjeme poklicí a zvolna vaříme, dokud není koleno poloměkké. Potom koleno vyjmeme vykostíme a nakrájíme i s kůží na porce

  3. Na sádle zprudka opečeme kuřecí stehýnka dorůžova a odložíme stranou. K výpeku přidáme uvařenou mrkev, cibuli, zbývající česnek a vše rozmixujeme

  4. V polovině vývaru z kolene uvaříme fazole do poloměkka. Do zbývající části vývaru vmícháme rozmixovanou směs a vše ochutíme tymiánem

  5. Na dno zapékací mísy rozprostřeme polovinu povařených fazolí, na ně klademe vepřové koleno, kuřecí špalíčky a klobásy. Zakryjeme druhou polovinou fazolí a zalijeme ochuceným vývarem do výše fazolí. Pečeme v troubě předehřáté na 160 - 170 °C přibližně 3/4 hodiny. Během pečení přelíváme vzniklou krustu vypečenou šťávou

  6. Bílé fazole zapečené s masem a uzeninou podáváme teplé s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!