Štika na sardeli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
60 g máslo
petrželka
1 ks cibule
1 ks citron
2-3 ks sardelky
1 kg štika
250 ml kysaná smetana
30 g hladká mouka
250 ml rybí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchanou štiku rozdělíme na díly. Každý osolíme a podusíme na másle.

  2. Sardelky vykostíme a posekáme, jemně pokrájíme zelenou petržel a cibulku. Vše dáme na rozpuštěné máslo a necháme zpěnit. Přidáme mouku, mírně ji opražíme, zalijeme vývarem a rozkvedlanou hustou smetanou, necháme povařit a procedíme na štiku.

  3. Tento postup se rovněž hodí na úpravu rybího filé, tresky, makrely, halibuta. Ze sladkovodních ryb upravujeme tímto způsobem kapra, štiku a candáta.

  4. Štiku na sardeli podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!