Sterilovaný zeleninový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

25 dkg cukr
olej
5 dkg sůl
1 kg paprika
250 ml ocet
1 kg cibule
750 ml voda
1 kg rajče
1 kg salátová okurka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si očistíme a nakrájíme zeleninu na takovou velikost, jakou chceme mít. Rajčata mohou být různých barev, ale musí být pevná. Papriky také mohou být barevné, nejvhodnější jsou kapie nebo hrubostěnné. Salátovku lze částečně nahradit mladou cuketou i se slupkou

  2. Ve větším hrnci, kam nám vleze všechna zelenina, si uvaříme zálivku. Do vroucí zálivky vsypeme nejprve cibuli a necháme přejít varem. Přidáme papriku, opět necháme přejít varem a vsypeme okurky. Po zavaření zálivky ukončíme var a vmícháme rajčata

  3. Děrovanou lžící naplníme sklenice zeleninou a potom dolijeme zálivku. Před uzavřením sklenic přidáme olej, nejlépe slunečnicový. Na sklenici o obsahu 370 ml dáme jednu kávovou lžičku a na 720 ml necelou polévkovou lžíci

  4. Zeleninový salát sterilujeme 20 minut při 85 °C

  5. Sterilovaný zeleninový salát podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!