Sterilovaný fazolový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g cukr
2 dl olej
1 kg paprika
2 dl ocet
1 kg cibule
1 kg rajče
1 kg fazole

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si přes noc namočíme do vody. Druhý den fazole vaříme doměkka.

  2. Zeleninu očistíme. Papriky, rajčata a cibuli pokrájíme a společně podusíme na oleji. Svaříme ocet s cukrem. Do udušené zeleniny přidáme uvařené fazole a scezený nálev. Fazolový salát necháme 30 minut odležet. Pak fazolovým salátem naplníme sklenice, uzavřeme a sterilizujeme podle potřeby.

  3. Sterilovaný fazolový salát podáváme podle chuti. Hodí se jako příloha i přímo na vaření.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!