Sterilované fazole s vepřovým recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
2 ks paprika
1 cibule
2 ks rajče
1 ks pórek
1 konzerva červené fazole
0.5 plechovky sterilovaná kukuřice
0.5 plechovky sterilovaný hrášek
1 konzerva bílé fazole
1 konzerva vepřové ve vlastní šťávě
1 lžíce zeleninové lečo

Postup přípravy receptu

  1. Otevřeme si všechny konzervy fazolí. Cibuli očistíme a nakrájíme nahrubo. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Sterilovanou zeleninu scedíme. Vepřovou konzervu nakrájíme na větší kusy, maso se stejně rozpadne nadrobno.

  2. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme papriky, pórek, rajčata. Když je zelenina měkká, přidáme hrášek, kukuřici a lžíci leča. Kdo má rád ostrá jídla, může dát více. Potom přidáme kousky vepřového. Necháme chvíli dusit, aby se spojily chutě. Nakonec přidáme fazole. Jídlo raději solíme až po přípravě, protože konzervy bývají lehce slané.

  3. Sterilované fazole s vepřovým podáváme s chlebem


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!