Sterilovaná papriková omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 13 dkg cukr 5 stroužků česnek 2 dl olej 13 dkg sůl 2 kg paprika 2 dl ocet 1 kg cibule 1 lžíce hořčice 2 kg rajče podle chuti feferonka
Postup Sterilovaná papriková omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Papriky a rajčata očistíme, dobře umyjeme a pokrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme, česnek pouze oloupeme.
Zeleninu vložíme do velkého hrnce, přidáme všechny ostatní suroviny a na mírném ohni vaříme 1 hodinu za občasného promíchání. Uvařenou zeleninovou směs necháme vyhladnout a až poté rozmixujeme. Můžeme propasírovat přes sítko, z rajčat zůstávají v omáčce slupky, ale pokud nám to nevadí, nemusíme.
Sterilovanou paprikovou omáčku uchováváme v chladu a používáme do marinád a do všeho, kde nám jindy chutná hořčice nebo kečup.