Sterilovaná papriková omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

13 dkg cukr
5 stroužků česnek
2 dl olej
13 dkg sůl
2 kg paprika
2 dl ocet
1 kg cibule
1 lžíce hořčice
2 kg rajče
podle chuti
feferonka

Postup přípravy receptu

  1. Papriky a rajčata očistíme, dobře umyjeme a pokrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme, česnek pouze oloupeme.

  2. Zeleninu vložíme do velkého hrnce, přidáme všechny ostatní suroviny a na mírném ohni vaříme 1 hodinu za občasného promíchání. Uvařenou zeleninovou směs necháme vyhladnout a až poté rozmixujeme. Můžeme propasírovat přes sítko, z rajčat zůstávají v omáčce slupky, ale pokud nám to nevadí, nemusíme.

  3. Sterilovanou paprikovou omáčku uchováváme v chladu a používáme do marinád a do všeho, kde nám jindy chutná hořčice nebo kečup.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!