Sterilovaná houbová pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce sůl
5 ks vejce
1 kg paprika
1 kg cibule
2 lžíce vegeta
2 ks feferonka
2 kg houby
1 lžička mletý pepř
podle potřeby
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky i houby očistíme a také nakrájíme.

  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo (olej), vsypeme cibuli a osmahneme do zrůžovění. Přidáme nakrájené papriky, houby, sůl a koření. Nezapomeneme přidat také celé feferonky. Dusíme a poté necháme houbovou směs vychladnout.

  3. Vlažnou směs rozmixujeme, houbovou pomazánku rozdělíme do zavařovacích sklenic a sterilujeme 2 hodiny při 90 - 100 °C.

  4. Sterilovanou houbovou pomazánku mažeme na chléb a jiné pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!