Steak s koňakem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 ml vývar
1 ks cibule
3 lžíce koňak
1 lžíce citronová šťáva
2 lžíce worcestrová omáčka
4 plátky hovězí kýta
podle potřeby
olej
máslo
podle chuti
sůl
petrželka
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme asi na šířku půl centimetru a osolíme je. Na másle je potom zprudka opečeme dohněda a uložíme do tepla.

  2. Na pánev dáme oloupanou a nakrájenou cibuli a jemně ji opečeme, zalijeme vývarem, přidáme worcesterovou omáčku, citronovou šťávu, nasekanou petrželku, pepř a sůl. Omáčku další 2 minuty prohříváme.

  3. Plátky masa vrátíme do pánve a přelijeme hořícím koňakem. Postupujeme opatrně! Když plameny dohasnou, máme hotovo.

  4. Steak s koňakem podáváme s brambory připravenými na různé způsoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!