Šťavnatý koláč s třešněmi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0.3 hrnečku olej
4 ks vejce
0.5 hrnku voda
100 g cukr moučka
350 g polohrubá mouka
náplň
2 hrnky mléko
1 balíček pudink
na ozdobu
šlehačka
250 g třešně
1 balíček čokoládová poleva
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosijeme přes síto do mísy. Smícháme s kypřicím práškem.

  2. Do nové mísy rozklepneme vejce, přisypeme cukr a vše důkladně promícháme. Přidáme vodu, olej a znovu vše promísíme.

  3. Nakonec přidáme mouku a důkladně vše promícháme do hladkého těstíčka.

  4. Formu na koláč si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu si předehřejeme na 180 °C.

  5. Třešně omyjeme a vypeckujeme.

  6. Do kastrůlku vlijeme mléko, necháme projít varem a postupně přisypeme pudink, vaříme za stálého míchání 5 - 7 minut.

  7. V malém kastrůlku necháme rozpustit čokoládovou polevu.

  8. Těsto vlijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 30 - 40 minut. Hotový a upečený korpus dáme vychladit.

  9. Po vychladnutí korpus potřeme pudinkem, ozdobíme třešněmi a polijeme čokoládovou polevou. Dáme vychladit do lednice na 1 - 2 hodiny.

  10. Při podávání zdobíme šlehačkou a můžeme polít sladkým sirupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!